Praznici su vreme kada slavimo sa ljudima koje volimo. Zahvalnost pokazujemo davanjem poklona, a ponekad, ti pokloni mogu biti skupi. Ako ste zabrinuti da nemate dovoljno novca da kupite poklone prijateljima, ne plašite se! Postoji mnogo načina da se uštedi novac i da se ipak daju promišljeni, divni pokloni. Evo šest ideja za početak.

Kako uštedeti novac za poklon prijateljima u prazničnoj sezoni

6 načina da uštedite novac za poklon prijateljima


Napravite budžet i držite ga se


Ovo može izgledati kao očigledno, ali važno je da postavite sebi limit potrošnje pre nego što počnete da kupujete. Kada saznate sa koliko novca morate da radite, možete biti strateškiji u pogledu toga gde ga trošite. Nema koristi od duvanja celog budžeta na jedan veliki poklon kada ste mogli da raširite ljubav tako što ćete dobiti nekoliko malih poklona.

Kreativan si sa svojim omotom od poklona


Nema potrebe da trošite bogatstvo na fensi papir za umotavanje – kreativan! Možete koristiti stare novine ili časopise, braon papirne kese ili čak šalove kao materijal za umotavanje. Budite snalažljivi i uštedećete sebi nešto novca. Vaši prijatelji će ceniti promišljenost, a ne cenu.


Kupovina artikala za prodaju i odobrenje


Odličan način da uštedite novac je da pripazite na artikle za prodaju i čišćenje. Često možete pronaći neverovatne ponude za stvari kao što su odeća, kozmetički proizvodi i kućni dekor. Iskorišćavajući ove popuste, moći ćete da dobijete više praska za svoj dolar. Takođe, možete videti neke online popuste, mnoge kompanije će napraviti divno iznenađenje za vas davanjem kupona ili poklon-kartice. Na primer, honor 11.11 prodaja u Maleziji daje mnogim prodajnim vaučerima da privuku više ljudi u Maleziji da kupe svoje električne proizvode.


DIY kad god je to moguće


Ako ste lukavi, stavite svoje veštine na korišćenje i napravite neke od svojih poklona ove godine. Domaći pokloni ionako ljudima često više znače, pa je ovo odličan način da pokažete svojim najbližima koliko vam je stalo, a da pri tom ne potrošite mnogo novca. DIY sapun, sveće, ukrasi i hrana su uvek popularan izbor.

Kako uštedeti novac za poklon prijateljima u prazničnoj sezoni

Ponovo mudro daruj


Svi smo bili tamo – dobijate poklon koji jednostavno nije vaš stil ili od kojeg nemate koristi. Ako se ovo desi, nemoj samo da ga baciљ! Vidi da li bi se umesto tebe svideo neko drugi. Samo se pobrinite da ponovo poklonite nešto što je još uvek u dobrom stanju i da to ne premišljavate osobi koja vam je prvobitno dala (to bi bilo nezgodno).

Izdvojite nešto novca svakog meseca pre praznika


Jedan od najboljih načina da osigurate da imate dovoljno novca za poklone je da počnete da štedite ranije tokom godine. Odvojite fiksnu sumu novca svakog meseca na štedni račun posebno za praznično darivanje poklona. Ovako, u decembru, imaćete lepo malo gnezdo jaje na koje možete da se prikačite, a da ne razbijete banku.


Zakljuиak


Praznici su vreme za davanje, ali ponekad pronalaženje novca za kupovinu poklona može biti stresno. Ako ste zabrinuti da ćete ove godine priuštiti poklone za svoje najmilije, nemojte biti! Postoji mnogo načina da se uštedi novac i da se ipak daju promišljeni pokloni. Prateći ove savete, moći ćete da se držite svog budžeta i izbegnete praznični dug.